Frakt 39 kr inom Sverige, fraktfritt från 500 kr. Frakt 99 kr inom Norden.      
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lär dig vika prefolds

Prefolds är både enkla, billiga och väldigt användbara! När bebisen är nyfödd kan du fästa den runt barnet med en snappi eller blöjnålar, och när barnet är större viker du prefolden och kan använda den som inlägg i en pocketblöja eller lägga den löst i en blöjbyxa.

Till dessa instruktioner använder vi en Prefold Bambu Dag från Alvehamn och en Flip blöjbyxa som vattentätt skal över.

 

Limpvikt prefold


Det vanligaste är att du viker prefolden så att det blir tre lager för att lägga den i en blöjbyxa. Om du har en blöjbyxa med relativt bred gren kan du också välja att vika in båda kanterna till mitten, vilken ger en tunnare blöja. Bilden är bara för att visa, du vänder förstås prefolden åt andra hållet så att skarven hamnar neråt. Sen är det bara att knäppa på blöjbyxan på barnet! Du kan använda en limpvikt prefold med alla sorters blöjbyxor som man knäpper runt barnet (fungerar inte så bra till dra-upp modeller, som många ullblöjbyxor). Extra enkelt är det att använda limpvikt prefold i blöjbyxor som har "fickor" som håller inlägget på plats, tex Flip (på bilden), Alvehamn, Poops och Milovia.

När du tar av tygblöjan av barnet kommer det nog se ut ungefär som få bild nr 4.Ingen fara! Det betyder inte att det blir knöligt och obekvämt för barnet, utan den har helt enkelt format sig efter barnet. När barnet kissat och tyget blir blött så blir materialet lite stelare och håller denna form även när du tagit av blöjan.

 

Jelly Roll vikning

Rulla in kanterna enligt bilden. Det går bra att rulla in dem när barnet redan ligger på prefolden. För upp framdelen mellan barnets ben och fäst med en snappi eller blöjnålar. Om det behövs kan du rulla ut kanterna lite på framsidan över magen inna du fäster. Så på med en vattentät blöjbyxa!

+ Rullkanterna stoppar läckage av amningsbajs

- Inte så mycket absorption just i kissområdet, det kan behövas en liten booster i prefolden.

 

Newspaper vikning

Vik upp kanten nertill på din prefold. Hur mycket du viker upp beror på hur stort ditt barn är, så du får pröva dig fram hur mycket du behöver vika för att få en bra passform. Vik in kanterna enligt bild 2. Du kan även vika in lite mer så att flikarna ligger omlott fram. Vik upp framdelen över barnets mage och fäst med en snappi eller två blöjnålar. Öppna upp vikningen lite över magen om det behövs för att kunna fästa snappin. Så på med en vattentät blöjbyxa!

+ Lätt att anpassa storleken.

+ Lite mer absorption i framdelen, passar bra för pojkar.

 

 

Läs även övriga avsnitt i vår tygblöjeguide:

 

Om tygblöjor

 

Tutorials

 

 Problemlösning

 

 Övrigt

 Hittade inga produkter