Frakt 39 kr inom Sverige, fraktfritt från 500 kr. Frakt 99 kr inom Norden.      
Ingen produkt  
Till Kassan  

Sonett Ullkur Lavendel 120 ml

Art.nr SNkur120
Ullkur med lavendeldoft
59 kr
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Blöjbyxor av ull behöver lanoliseras regelbundet för att kunna hålla tätt. Ullfettet (lanolin) som finns naturligt i ullen "förbrukas" när det kommer i kontakt med kiss. Detta innebär att mängden ullfett i byxorna blir mindre och mindre när man använder dem som blöjbyxor. När tillräckligt mycket ullfett har "förbrukats" börjar fukten läcka ut genom byxorna - då är det dags för ullkur! De första gångerna behöver man lanolisera byxorna efter varje tvätt, sedan räcker det med någon gång per månad, beroende på hur mycket du använt dem.

Gör så här: Lös 1-2 matskedar ullkur i hett vatten vatten och när alla klumpar lösts upp häller hu på kallt vatten upp till en liter. När blandningen är ljummen låter du plagget ligga i lösningen i en halv till en timme. Skölj av snabbt med rent vatten och bred ut på en handduk för torkning.

Du kan också använda ullkuren till att fräscha upp slitna ullkläder som känns lite torra och spröda. Du går tillväga på samma sätt som med blöjbyxor, men du kan minska på mängden ullkur till ca hälften.

Innehåll: 15-30% naturligt ullfett (lanolin), 15-30% tvål (av olivolja), 5-15% ickejoniska tensider (sockertensider), 1-5% cetylalkohol: löser upp ullfettet till en finfördelad emulsion som absorberas lätt av ullfibren, >1% eterisk lavendelolja (innehåller linalool), balsamiska tillsatser, vatten ad 100%

Skriv din egen recension om produkten

Recensioner har slagits av av en administratör


Personer som köpte denna produkt köpte också