Frakt 39 kr inom Sverige, fraktfritt från 500 kr. Frakt 99 kr inom Norden.      
Ingen produkt  
Till Kassan  

Vad kostar tygblöjor?

 

Prisexempel för ett barn, hela blöjperioden:

 

 

 

Det finns helt klart pengar att spara för den som väljer att använda tygblöjor! Men det är värt att komma ihåg att kostnaden för tygblöjor varierar mycket beroende på vilken typ av tygblöjor du använder. Kostnaderna i exemplet ovan är ungefärliga kostnader, som varierar beroende på vilken modell och varumärke man köper. I exemplet har vi räknat med att man väljer tygblöjor av One Size modell. Tvättar man var 3:e dag så brukar man behöva ca 24 tygblöjor, så det är relativt lätt att själv räkna ut vad en uppsättning av just "din" blöja kostar. När du räknar på din tygblöjebudget, tänk på följande:

  • Kvalitetstygblöjor har ett högt andrahandsvärde (sälj dem på Tradera eller i Facebookgruppen "Köp & Sälj Tygblöjor m.m.")
  • Tygblöjorna kan ofta användas även till nästa barn
  • Tygblöjor av Onesize modell blir alltid billigare än storleksbundna tygblöjor, eftersom du inte behöver köpa nya i takt med att barnet växer.
  • Enligt uppgifter från Vattenfall beräknas kostnaden för en 60 °C tvätt till cirka 3,30 kr (varav elkostnaden är 1,30 kr, tvättmedel 1,20 kr och vatten cirka 0,80 kr). Tvättar du tygblöjorna var 3:e dag innebär det ca 122 tvättar per år -> drygt 400 kr. Om du torktumlar får du räkna med en kostnad på ett par kronor per gång, men det går utmärkt att hängtorka dem istället.

 

 

Läs även övriga avsnitt i vår tygblöjeguide:

 

Om tygblöjor

 

Tutorials

 

 Problemlösning

 

 Övrigt

 Hittade inga produkter