Frakt 39 kr inom Sverige, fraktfritt från 500 kr. Frakt 99 kr inom Norden.
Ingen produkt  
Till Kassan  

Vad kostar tygblöjor?

 

Prisexempel för ett barn, hela blöjperioden:

 

Vikblöjor + Blöjbyxor: 2 000 kr

Prefolds + Blöjbyxor: 2 500 kr

Allt-i-två: 4 000 kr

Allt-i-ett / Pocketblöjor: 5 500 kr

Engångsblöjor: 13 500 kr

EKO Engångsblöjor: 19 500 kr

 

Det finns helt klart pengar att spara för den som väljer att använda tygblöjor! Men det är värt att komma ihåg att kostnaden för tygblöjor varierar mycket beroende på vilken typ av tygblöjor du använder. Kostnaderna i exemplet ovan är ungefärliga kostnader, som varierar beroende på vilken modell och varumärke man köper. I exemplet har vi räknat med att man väljer tygblöjor av One Size modell. Tvättar man var 3:e dag så brukar man behöva ca 24 tygblöjor, så det är relativt lätt att själv räkna ut vad en uppsättning av just "din" blöja kostar. När du räknar på din tygblöjebudget, tänk på följande:

  • Kvalitetstygblöjor har ett högt andrahandsvärde (sälj dem på Tradera eller i Facebookgruppen "Köp & Sälj Tygblöjor m.m.")
  • Tygblöjorna kan ofta användas även till nästa barn
  • Tygblöjor av Onesize modell blir alltid billigare än storleksbundna tygblöjor, eftersom du inte behöver köpa nya i takt med att barnet växer.
  • Enligt uppgifter från Vattenfall beräknas kostnaden för en 60 °C tvätt till cirka 3,30 kr (varav elkostnaden är 1,30 kr, tvättmedel 1,20 kr och vatten cirka 0,80 kr). Tvättar du tygblöjorna var 3:e dag innebär det ca 122 tvättar per år -> drygt 400 kr. Om du torktumlar får du räkna med en kostnad på ett par kronor per gång, men det går utmärkt att hängtorka dem istället.

 

 

Läs även övriga avsnitt i vår tygblöjeguide:

 

Om tygblöjor

Varför använda tygblöjor? ->

Hur gör man? ->

Vad behöver man? ->

Välj rätt tygblöja ->

Vad kostar tygblöjor?

Tygblöjor på förskolan ->

 

Tutorials

Guide till ullblöjbyxor ->

Lär dig vika prefolds ->

Lär dig vika vikblöjor ->

 

Problemlösning

Varför läcker tygblöjan? ->

Varför luktar tygblöjan illa? ->

 

Övrigt

Ordlista ->

 

Hör gärna av dig till oss om du saknar något avsnitt i vår tygblöjeguide. Vi jobbar ständigt med att utveckla och förbättra informationen i guiden, så vi tar gärna emot feedback och tips!Hittade inga produkter